Γιαννιώτικη ζυμαρόπιτα

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 2 - 3 κολοκυθάκια μέτρια, τριμμένα
  • 1 αυγό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 – 200 ml νερό
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 5 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, από την πλευρά που έχει τις μεγάλες τρύπες και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε στο μπολ το αυγό, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό. Θέλουμε το μείγμα να μοιάζει σαν κουρκούτι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε, τη φέτα, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και καίμε για περίπου 8 - 10 λεπτά ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου 15x25εκ.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού και αδειάζουμε το μείγμα.
 Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε για 50 - 60 λεπτά.
Μόλις ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ