Γεμιστά

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 10 ντομάτες ώριμες
  • 10 πιπεριές πράσινες
  • 500 γρ. ρύζι γλασέ
  • 3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 200 ml ελαιόλαδο και έξτρα για το πασπάλισμα
  • 800 γρ. χυμό ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεπλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε τα κοτσάνια τους από τις βάσεις. Τα κοτσάνια τα αφήνουμε στην άκρη για να σκεπάσουμε αργότερα τις ντομάτες και τις πιπεριές.
Με ένα κουτάλι καθαρίζουμε τη σάρκα από τις ντομάτες και τα σπόρια από τις πιπεριές, τα ρίχνουμε στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν τελείως. Μόλις πολτοποιήσουμε τα λαχανικά τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
 Έπειτα κόβουμε λίγο από τη κάτω μεριά των λαχανικών για να μπορέσουν να σταθούν και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί του φούρνου.
Προσθέτουμε στο μπολ με τις χτυπημένες ντομάτες και πιπεριές 6 – 7 κ.σ. ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το ρύζι, το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τα φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
Γεμίζουμε τα λαχανικά βάζοντας στον πάτο του καθενός λίγο βούτυρο και το μείγμα με το ρύζι. Την γέμιση που θα περισσέψει την ρίχνουμε διάσπαρτα μέσα στο ταψί.
Σκεπάζουμε τα λαχανικά μας με τα κοτσάνια τους, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 1 - 1,5 ώρα περίπου.