Γαρίδες στο αλουμινόχαρτο - Μύδια αχνιστά - Σπετζοφάι θαλασσινών

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ
 
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 1 κιλό μέτριες γαρίδες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2  ματσάκι μαϊντανός, χοντροκομμένος
  • 1 φλ. ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ αγουρέλαιο
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. μουστάρδα HELLMANN’S
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 ξερή πρέζα μπούκοβο
  • λίγο αλάτι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Απλώνουμε δύο φύλλα αλουμινόχαρτο στον πάγκο εργασίας και αραδιάζουμε επάνω τους τις γαρίδες.
Αλέθουμε στο πολυμιξεράκι το σκόρδο, το μπούκοβο, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο, μέχρι να μοιάζουν με πέστο. Απλώνουμε το μίγμα πάνω στις γαρίδες να πάει σχεδόν παντού. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα μαζί με τον χυμό και περιχύνουμε τις γαρίδες. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, κλείνουμε το αλουμινόχαρτο σε πακέτο και ψήνουμε τις γαρίδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 25 - 35 λεπτά.
 
 
ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
  • 1 ½ κιλό μύδια με το κέλυφός τους
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 100 γρμ. τζίντζερ σε κυβάκια
  • 4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 7 - 8 κλαράκια άνηθος ψιλοκομμένος
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 τσίλι κόκκινο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ αγουρέλαιο
  • λίγο αλάτι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξύνουμε τα μύδια με ένα μαχαιράκι, κόβουμε τα «μουστάκια» τους και τα ξεπλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Αλέθουμε στο μπλέντερ το τζίντζερ, το σκόρδο, το ξύσμα και το τσίλι. Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι ή σε μία φαρδιά κατσαρόλα αχνίζουμε σε δυνατή φωτιά το αρωματικό μίγμα μαζί με το ελαιόλαδο, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια. Βάζουμε τα μύδια στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του. Αφήνουμε τα μύδια να αχνιστούν για περίπου 8 λεπτά πάνω από πολύ δυνατή φωτιά. Σερβίρουμε τα μύδια αμέσως σε βαθιά πιατέλα μαζί με το ζουμί τους, πασπαλισμένα με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.
 
 
ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 8 πιπεριές κέρατα
  • 4 ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5 - 6 κλαράκια μαϊντανός
  • 4 - 5 γυαλιστερές
  • 4 - 5 κυδώνια
  • 2 - 3 πλοκάμια χταπόδι βρασμένο
  • 1/2 φλ. ΑΛΤΙΣ αγουρέλαιο
  • 10 γαρίδες αλάτι και πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τηγανίζουμε τις πιπεριές σε καλό ελαιόλαδο.
Αχνίζουμε την τριμμένη ντομάτα μαζί με το μισό αγουρέλαιο και το σκόρδο σε ένα φαρδύ τηγάνι. Ακουμπάμε από πάνω τις πιπεριές και αραδιάζουμε τα θαλασσινά. Πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και τον μαϊντανό, περιχύνουμε με το υπόλοιπο αγουρέλαιο, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 8 - 10 λεπτά.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ