Γαρίδες με σπαγγέτι και τσίλι

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ
 
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
  • 1 κιλό γαρίδες
  • 500 γρμ. σπαγγέτι
  • 1/2  φλ. αγουρέλαιο ΑΛΤΙΣ
  • 2 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 τσίλι σε φετάκια
  • αλάτι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Σοτάρουμε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τσίλι και το τζίντζερ σε φαρδύ τηγάνι, σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες σε κυβάκια, σε πολύ δυνατή φωτιά. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα μεταφέρουμε στη σάλτσα, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
 
 
ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 600 γρμ. φιλέτο σολομού
  • 1/2 ματσάκι κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • χυμός από 2 λάιμ
  • 100 γρμ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1 τσίλι σε φετάκια
  • 8 κ.σ. αγουρέλαιο ΑΛΤΙΣ
  • λίγο χοντρό αλάτι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Κόβουμε τον σολομό σε φετάκια και τον απλώνουμε σε μία πιατέλα. Πασπαλίζουμε με το αλάτι, τον κόλιανδρο και το τζίντζερ. Απλώνουμε τα φετάκια από το τσίλι και ραντίζουμε με τον χυμό από τα λάιμ. Τελειώνουμε τον μεζέ με λίγο αγουρέλαιο.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ