Γαλατόπιτα με φράουλες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 1,5 λίτρο γάλα
  • 170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά
  • 3 κ.σ. βούτυρο, παγωμένο
  • 1 κ.σ. βανίλια εκχύλισμα
  • 200 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να κρυώσει.
Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά, περιμένοντας να απορροφηθεί το προηγούμενο πριν ρίξουμε το επόμενο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε για λίγο ακόμα και αδειάζουμε το μείγμα της γαλατόπιτας σε ένα βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψί διαμέτρου 15Χ25εκ.
Τοποθετούμε στην επιφάνεια της γαλατόπιτας ομοιόμορφα τις φράουλες, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 - 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε τη γαλατόπιτα να κρυώσει εκτός φούρνου, την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ