Φιλέτο τσιπούρας αχνιστό με ντομάτα και κάππαρη

ΦΙΛΕΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΑΧΝΙΣΤΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά

 
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
  • 12 φιλέτα τσιπούρας (από 6 ψάρια)
  • 500 γρμ. ντοματίνια σε κυβάκια
  • 2 πιπεριές σε κυβάκια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. κάππαρη
  • χυμός από 2 - 3 λεμόνια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και απλώνουμε τα μισά σε ένα ταψί αλειμμένο με λίγο ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, τον μαϊντανό, το σκόρδο, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, την κάπαρη και την ρίγανη. Απλώνουμε το μισό μίγμα πάνω στα φιλέτα και καπακώνουμε με τα υπόλοιπα. Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό από τα λεμόνια και καλύπτουμε με τη λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 250 βαθμούς για 30 - 40 λεπτά.


ΒΡΑΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):

  • 3 πατάτες σε κυβάκια
  • 3 κολοκυθάκια
  • 1 κιλό βλίτα
  • 3 καρότα
  • 500 γρμ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 2 ντομάτες αποφλοιωμένες
  • 3 - 4 κλαράκια μαϊντανού


Για το λαδολέμονο:

  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • χυμός από 3 λεμόνια
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό, τα κόβουμε σε χοντρά κυβάκια και τα αραδιάζουμε σε μία σαλατιέρα. Ζεματάμε τις ντομάτες σε βραστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα, τις ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και βγάζουμε εύκολα τη φλούδα τους. Βάζουμε γύρω - γύρω από τη σαλάτα τις ντομάτες κομμένες στα τέσσερα.
Χτυπάμε σε ένα βαζάκι το λάδι, τον χυμό από τα λεμόνια και τη μουστάρδα μαζί με το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τη σαλάτα και την πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ