Φέτα τυλιγμένη σε φύλλο κρούστας με μαρμελάδα ντομάτας

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 1/2 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 400 γρ. φέτα ΔΩΔΩΝΗ με 40% λιγότερο αλάτι
  • 2 κ.σ. ούζο (προαιρετικά)
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • σουσάμι λευκό
  • σουσάμι μαύρο ή παπαρουνόσπορο
  • μέλι (προαιρετικά)
Για τη μαρμελάδα:
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • 300 γρ. ξίδι λευκό
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Για τη μαρμελάδα:
Αφαιρέστε το κοτσάνι και κόψτε τις ντομάτες στα τέσσερα.
Βάλτε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα να βράσουν, εκτός από το μπούκοβο.
Όταν αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε μέχρι να πήξει η μαρμελάδα.
Τέλος, ρίξτε το μπούκοβο.
Η συνταγή ταιριάζει και με κρέατα και με τυριά.
 
Για τη φέτα:
Κόψτε τη φέτα σε κομμάτια πάχους 1 εκατοστού περίπου και πασπαλίστε τη με λίγο αλεύρι.
Απλώστε στον πάγκο 2 φύλλα κρούστας, το ένα πάνω στο άλλο, με λίγο ελαιόλαδο ανάμεσά τους.
Βάλτε την φέτα (ψεκάστε με λίγο ούζο αν θέλετε) και κόψτε το φύλλο σε απόσταση δύο δάχτυλων από κάθε πλευρά.
Αλείψτε το φύλλο με το ασπράδι αυγού, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
Κλείστε τα κομμάτια που εξέχουν, ακουμπώντας τα πάνω στη φέτα και συνεχίστε να τυλίγετε κλείνοντας τη φέτα. Στο τέλος αλείψτε πάλι με αυγό για να κλείσει καλά.
Βάλτε τα κομμάτια για τουλάχιστον μια ώρα τυλιγμένα καλά με μεμβράνη στην κατάψυξη να παγώσουν. Έτσι το τυρί δεν θα λιώσει στο τηγάνισμα.
Βάλτε το ηλιέλαιο στη φωτιά να ζεσταθεί και όταν είναι έτοιμο τηγανίστε για 3 λεπτά περίπου γυρνώντας συχνά.
Όταν πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, βγάλτε τα κομμάτια και τοποθετείστε τα σε χαρτί.
Σερβίρετε με μέλι και σουσάμι ή τοποθετείστε στο πιάτο την μαρμελάδα ντομάτας και από πάνω τα κομμάτια φέτας.
 
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ