Φασολάκια λαδερά με χαλούμι & Ζελέ φράουλα

ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 3 ώρες και 30 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 1 μέτριο ταψί):
  • 3 φακελάκια ζελέ φράουλα
  • 3 ποτήρια γάλα εβαπορέ
  •  χυμός από 2 λεμόνια
 
Για τη σως:
  • 1 κουπάκι φράουλες
  • 1 φλ. ζάχαρη 
  • χυμός από 1 λεμόνι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τρία ποτήρια νερό και αραιώνουμε τα φακελάκια ζελέ. Προσθέτουμε το γάλα, το χυμό των λεμονιών και χτυπάμε το μίγμα στο μπλέντερ. Το ρίχνουμε σε ένα μέτριο ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον ή ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ. Χτυπάμε στο μπλέντερ τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και τον χυμό. Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια και το σερβίρουμε μαζί με τη σως.
 
 
ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 1 κιλό φασολάκια 
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 
  • 1/2 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Άλτις  Παραδοσιακό
  • 1 κ.σ. τοματοπελτές
  • 1 σπιτικός ζωμός Knorr λαχανικών
  • 3 ντομάτες αλεσμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 πακέτα χαλούμι σε κυβάκια
  • αλάτι και πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Βάζουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 - 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τις ντομάτες. Βάζουμε στο φαγητό μισό ποτήρι νερό, τον σπιτικό ζωμό, τον μαϊντανό, το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια, για 20 λεπτά. Σοτάρουμε το χαλούμι σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και το βάζουμε πάνω από τα φασολάκια. Κουνάμε ελαφρά την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ