Διάφορες τορτίγιες για πάρτι

ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ, ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
ΥΛΙΚΑ:
  • 2 τορτίγιες
  • 1 μπανάνα
  • 2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
  • 1 χούφτα φουντούκια
  • 5 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 μπισκότα τριμμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα τηγανάκι βάλτε τη ζάχαρη με 1 κ.σ. νερό και όταν λιώσει ρίξτε τα φουντούκια, ανακατέψτε και αποσύρετε απ’ τη φωτιά. Αφήστε τα φουντούκια να κρυώσουν και ψιλοκόψτε τα στο μούλτι.
Απλώστε την πραλίνα στις δυο τορτίγιες, από πάνω τα φουντούκια, τα μπισκότα και την μπανάνα σε λεπτές φέτες. Τυλίξτε σε ρολό και κόψτε σε 4 - 5 κομμάτια.
 
ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΨΗΜΕΝΗ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ
ΥΛΙΚΑ:
  • 4 τορτίγιες
  • 300 γρ. κιμά
  • 150 γρ. τσένταρ
  • 2 ντομάτες, κομμένες καρεδάκι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές, κομμένες καρεδάκι
  • 1 λάιμ
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μαγειρέψτε τον κιμά. Βάλτε την τορτίγια για 2 λεπτά στον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Απλώστε τον κιμά πάνω στην τορτίγια, το τριμμένο τσένταρ και ψήστε στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Βγάλτε την από τον φούρνο, απλώστε από πάνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη ντομάτα, τις πιπεριές, λίγες σταγόνες λάιμ και κόψτε την σαν πίτσα.
 
ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΜΕ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 2 πιπεριές πολύχρωμες
  • 1 κρεμμύδι
  • μείγμα μπαχαρικών (1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, 1 κ.γ. ζάχαρη,
  • 1 κ.γ. κύμινο, 1/2 κ.γ. πιπέρι, 2 κ.γ. αλάτι, 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά)
  • 2 τορτίγιες
  • 100 γρ. γκούντα τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόψτε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και σοτάρετέ το σε ένα τηγάνι με μια κουταλιά ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Κόψτε τις πιπεριές σε λεπτές φέτες και ρίξτε τις στο τηγάνι μετά από 2 λεπτά.
Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε τα μπαχαρικά, ρίξτε 2 κ.σ. από το μείγμα στο τηγάνι και ανακατέψτε να πάει παντού.
Βάλτε τη τορτίγια σε ένα τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία, ρίξτε το τριμμένο τυρί από πάνω και αφήστε το να λιώσει.
Στη συνέχεια, βάλτε μέσα το μείγμα με το κοτόπουλο.
Αφαιρέστε απ’ το τηγάνι, τυλίξτε σε ρολό και κόψτε σε 4 - 5 κομμάτια. Σερβίρετε ζεστή.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ