Cheesecake με φρούτα, Noodles με κρύο σολομό, Κοτόπουλο βραστό με σαλάτα & Μπιφτέκια με ψητή ντομάτα

CHEESECAKE ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
 
Αναμονή στο ψυγείο: 2 - 3 ώρες
 
ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα):
  • 400 γρμ. τυρί κρέμα 
  • 50 γρμ. Canderel
  • 1 ½  πακέτο μπισκότα 
  • 4 κ.σ. βούτυρο
 
Για την επικάλυψη και τη σως:
  • 1 κουπάκι φράουλες
  • 7 - 8 βερύκοκα 
  • 2 φλ. κεράσια
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το βούτυρο στα μικροκύματα καλυμμένο με μεμβράνη, στη χαμηλότερη ένταση, μέχρι να μαλακώσει. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο πολυμίξερ μέχρι να κοπούν αρκετά, χωρίς όμως να γίνουν σκόνη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τριμμένα μπισκότα και το βούτυρο με τα χέρια μας, μέχρι το μείγμα να υγρανθεί καλά. Στρώνουμε το μείγμα της βάσης του γλυκού σε μία φόρμα για τσιζ κέικ.
Βάζουμε το τυρί στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το Canderel. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2 - 3 λεπτά και τελειώνουμε την κρέμα σε μέτρια ταχύτητα για άλλα 3 λεπτά. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση του γλυκού στη φόρμα ή στα ποτήρια. Ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι και καλύπτουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες ή ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ, για να σφίξει και να δέσει. Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με τα φρούτα κομμένα στη μέση ή σε κυβάκια.
 
 
NOODLES ΜΕ ΚΡΥΟ ΣΟΛΩΜΟ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 1 πακέτο noodles βρασμένα
  • 1 πιπεριά σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 αγγούρι σε κυβάκια
  • 4 φιλέτα σολωμού
  • 4 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 6 κ.σ. σόγια σως
  • λίγος φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • χυμός από 2 λάιμ
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τον σολωμό σε λίγο αλατισμένο νερό και τον αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε σε ένα βαζάκι το λάδι, τη σόγια, το σκόρδο και τον χυμό από τα λάιμ. Μουλιάζουμε σε καυτό νερό τα noodles για 7 - 8 λεπτά το πολύ και τα σουρώνουμε. Ανακατεύουμε τα noodles με τα λαχανικά και τη σως και σερβίρουμε με τον κρύο σολωμό.
 
 
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΒΡΑΣΤΟ ΜΕ ΣΑΛΑΤΑ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα 
 
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου
  • 1 μαρούλι
  • 1 ντομάτα σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά σε κυβάκια
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός και άνηθος
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει, περίπου 20 λεπτά. Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε κομματάκια και το ανακατεύουμε με τη μουστάρδα, το λάδι, τον χυμό, το αλατοπίπερο και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε μαζί με τα λαχανικά. 
 
 
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΨΗΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 700 γρμ. μοσχαρίσιος κιμάς 
  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγος μαϊντανός και δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 αυγό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • αλάτι και πιπέρι 
  • 2 - 3 κ.σ. ελαιόλαδο 
 
Για το σερβίρισμα:
  • 4 ντομάτες ή 2 φλ. ντοματίνια
  • 7 - 8 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • χυμός από 1 λάιμ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα λαχανικά, τον μαϊντανό και τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο. Αραδιάζουμε τις ντομάτες σε ένα ταψί και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 15 λεπτά. Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε αντικολλητικό τηγάνι και τα σερβίρουμε με τις ντομάτες, τον μαϊντανό, χυμό από λάιμ και λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ