Cheesecake λεμόνι

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 300 γρ. μπισκότα τύπου digestive, θρυμματισμένα
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 750 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα λεμονιού:
  • 3 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 90 ml χυμό λεμόνι
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 23εκ.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
Απλώνουμε το μείγμα στη βάση της φόρμας και καλύπτουμε τα τοιχώματά της πιέζοντας με τα χέρια μας. Στη συνέχεια βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και την αφήνουμε για 30 λεπτά.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα και περιμένουμε να απορροφηθεί το προηγούμενο πριν ρίξουμε το επόμενο.
Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του τυριού.
Ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά και μόλις ψηθεί το cheesecake, σβήνουμε τον φούρνο, αφήνουμε την πόρτα ανοιχτή και χωρίς να βγάλουμε το γλυκό από μέσα, το αφήνουμε για 1 - 2 ώρες έως ότου κρυώσει τελείως ο φούρνος.
Στη συνέχεια μεταφέρουμε το cheesecake στο ψυγείο για 2 ώρες.
Για την κρέμα λεμονιού:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός για 5 - 10 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, την καλύπτουμε με μια μεμβράνη η οποία να εφάπτεται επάνω της και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ξεφορμάρουμε το cheesecake αδειάζουμε ομοιόμορφα την κρέμα στην επιφάνειά του, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ