Burger α λα Καλλίδης & Κρέμα Μαστίχας

BURGER Α ΛΑ ΚΑΛΛΙΔΗΣ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 4 cheeseburgers):
  • 600 γρμ. κιμάς μοσχαρίσιος κομμένος μία φορά με μπόλικο λίπος
  • 4 ψωμάκια στρογγυλά με σουσάμι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 6 κ.σ. σόγια σος
  • λίγο αλάτι και πιπέρι
 
Για τo burger:
  • ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι
  • τυρί σε φέτες
  • κέτσαπ Hellmann’s
  • μαγιονέζα Hellmann’s
  • μουστάρδα Hellmann’s
  • BBQ sauce Hellmann’s
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψιλοκόβουμε τα δύο κρεμμύδια και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μέχρι να μαραθούν καλά και να πάρουν ξανθό χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο μπολ με τον κιμά, μαζί με την σόγια σος και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε απαλά και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί εκτός ψυγείου για 10 - 15 λεπτά.
Κόβουμε τον κιμά σε 4 κομμάτια και τα πλάθουμε να γίνουν μπιφτέκια πάχους μισού εκατοστού περίπου ή όσο η παλάμη μας. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτά φετάκια και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν καλά και να πάρουν ωραίο ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα υγρά τους.
Λαδώνουμε το ριγέ αντικολλητικό τηγάνι ή το γκριλ και ακουμπάμε τα μπιφτέκια. Τα ψήνουμε για 2 - 3 λεπτά από την πρώτη πλευρά, τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 4 - 5 λεπτά. Βγάζουμε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο και βάζουμε μέσα στο τηγάνι ή πάνω στο γκριλ τα ψωμάκια κομμένα στα δύο για να ζεσταθούν. Βάζουμε τα ψωμάκια σε πιάτα, προσθέτουμε τις σος, τα κρεμμύδια και ό,τι άλλο μας αρέσει από τα υλικά, ακουμπάμε πάνω τους τα μπιφτέκια και καλύπτουμε με τα ψωμάκια.
 
ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 6 - 7 μπολάκια):
  • 1 λίτρο γάλα και ένα ακόμα φλιτζάνι 
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ ή νισεστέ
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1/3 κοφτό κουταλάκι μαστίχα
  • 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βγάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη μαστίχα σε μέτρια φωτιά. Αραιώνουμε το κορν φλάουρ μαζί με το ένα φλιτζάνι γάλα και μέσα στο μείγμα ρίχνουμε το μισό βραστό γάλα. Ανακατεύουμε απαλά και μεταφέρουμε το μίγμα πίσω στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Μοιράζουμε την κρέμα σε μπολάκια. Πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ