Αρνάκι τηγανιά με μουστάρδα, με ντομάτα & Αυγοσαλάτα

ΑΡΝΑΚΙ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

  • 1 κιλό σπάλα από αρνί σε κυβάκια
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 - 4 κλαράκια θυμάρι
  • 2 - 3 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και σκουπίζουμε το αρνάκι. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια με αλατοπίπερο και βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ροδίζουμε το αρνάκι για 10 περίπου λεπτά σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 2 λεπτά. Σβήνουμε το κρέας με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμισθεί. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη μουστάρδα αραιωμένη σε λίγο νερό και το αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει το αρνάκι. Τελευταία στιγμή βάζουμε στην τηγανιά το θυμάρι, λίγο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό.

 

ΑΡΝΑΚΙ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

  • 1 κιλό σπάλα από αρνί σε κυβάκια
  • 1/2 φλ. γλυκό μοσχάτο κρασί
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
  • 250 γρμ. κεφαλοτύρι
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και σκουπίζουμε το αρνάκι. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια με αλατοπίπερο και βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ροδίζουμε το αρνάκι για 10 περίπου λεπτά σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 2 λεπτά. Σβήνουμε το κρέας με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμισθεί. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, την πιπεριά και το αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει το αρνάκι. Τελευταία στιγμή βάζουμε στην τηγανιά το κεφαλοτύρι και το ελαιόλαδο.

 

ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

  • 6 βρασμένα αυγά
  • 3 κλαριά σέλερι σε φετάκια
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χοντροκόβουμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με την κάππαρη, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι και το σέλερυ. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το λεμόνι και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ