Αρνάκι μπούτι στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 μπούτια αρνιού (2 - 2,5 κιλά συνολικά)
  • μπόλια
  • 3 - 4 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 4 κλωνάρια θυμάρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
Για τις πατάτες:
  • 2 κιλά πατάτες baby
  • 250 ml νερό
  • 1 κύβο κότας
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Για το τελείωμα:
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ρίγανη, λεμόνι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Με ένα κοφτερό μαχαίρι τρυπήστε σε διάφορα σημεία την επιφάνεια του αρνιού και βάλτε μέσα σε κάθε τρύπα σκόρδο, δεντρολίβανο και θυμάρι.
Εάν περισσέψει θυμάρι και δεντρολίβανο, απλώστε τα πάνω στο αρνί.
Αλείψτε τα μπούτια με βούτυρο, σκεπάστε τα με την μπόλια και μεταφέρετε σε ένα ταψί.
 
Για τις πατάτες:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, εκτός από τις πατάτες. Προσθέστε τις πατάτες στο ταψί και περιλούστε τις με το μείγμα που ετοιμάσατε.
Σκεπάστε πολύ καλά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήστε για 2 ½ ώρες στους 190 βαθμούς.
 
Για το τελείωμα:
Ανακατέψτε σε ένα μπολάκι τη μουστάρδα, το μέλι και το ελαιόλαδο.
Αφαιρέστε το ταψί απ’ τον φούρνο, ξεσκεπάστε και απλώστε το μείγμα πάνω στο αρνάκι.
Συνεχίστε το ψήσιμο χωρίς αλουμινόχαρτο, μέχρι να πάρει χρώμα, για 15 - 20 λεπτά στις αντιστάσεις.
Όταν είναι έτοιμο, πασπαλίστε με λίγο φρέσκο μαϊντανό, ρίγανη και λεμόνι.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ