Ανοιξιάτικη βραδιά με φίλους στη βεράντα & Πίτσα για όλους

ΠΙΤΣΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
 
ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη:
  • 1 ½ φλ. χλιαρό νερό 
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • 900 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 
Για τη σάλτσα ντομάτας:
  • 500 γρμ. ντοματοχυμό
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
 
Για τη γαρνιτούρα:
  • 300 γρμ. τυρί γκούντα
  • 4 - 5 ντοματίνια 
  • 6 - 7 μαύρες ελιές 
  • 4 - 5 κυβάκια φέτα 
  • 4 γαρίδες 
  • 3 κ.σ. καλαμπόκι 
  • 2 φέτες γαλοπούλα 
  • μανιτάρια 
  • κόκκινη πιπεριά 
  • πεπερόνι 
  • φρέσκα φύλλα βασιλικού 
  • φρέσκα φύλλα ρόκας
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τη ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι.
Θα χρησιμοποιήσουμε περίπου τα 750 - 800 γρμ. από το αλεύρι και με το υπόλοιπο θα πασπαλίσουμε τον πάγκο μας για να ανοίξουμε το φύλλο για την πίτσα. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα σκεπασμένη με μια πετσέτα.
 
Για τη σάλτσα:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Με λίγο ελαιόλαδο αλείφουμε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί. Ανοίγουμε τη ζύμη μας και την τοποθετούμε μέσα. Βάζουμε τη σάλτσα (αφού έχει κρυώσει) και από πάνω το τυρί. Σχηματίζουμε με τη ζύμη που μας έχει περισσέψει δυο λωρίδες και σχηματίζουμε πάνω από τη ζύμη μας έναν σταυρό. Λαδώνουμε με ένα πινέλο και είναι έτοιμο για ψήσιμο. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς για 10 λεπτά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά. Βγάζουμε το ταψί και προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας. Ψήνουμε για άλλα 8 - 10 λεπτά και η πίτσα είναι έτοιμη.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ