Αναποδογυριστό κέικ με κεράσια, Μελιτζανοσαλάτα & Μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες

ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΤΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 20 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για μία μεσαία φόρμα):
Για το κέικ:
  • 200 γρμ. Βιτάμ
  • 4 αυγά
  • 250 γρμ. ζάχαρη
  • 250 γρμ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. λικέρ πικραμύγδαλο
 
Για τη βάση του κέικ:
  • 1 κιλό κεράσια
  • 150 γρμ. Βιτάμ
  • 150 γρμ. ζάχαρη
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε το Βιτάμ της βάσης και το απλώνουμε στο ταψί. Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη της βάσης και αραδιάζουμε τα κεράσια, να καλύψουν όλο τον πάτο. Χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα και τα κρατάμε στην άκρη.
Χτυπάμε το Βιτάμ του κέικ μαζί με τη ζάχαρη  μέχρι να αφρατέψει και ρίχνουμε τους κρόκους έναν – έναν. Συνεχίζουμε με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το πικραμύγδαλο. Με απαλές κινήσεις προσθέτουμε την μαρέγκα λίγη – λίγη, καλύτερα σε 3 δόσεις και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα κεράσια και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Όσο είναι ακόμα ζεστό το κέικ το γυρίζουμε ανάποδα σε μία πιατέλα.
 
 
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 6 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 7 - 8 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
  • 200 γρμ. φέτα
  • 8 κ.σ. ξύδι
  • 8 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • αλάτι και πιπέρι 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψήνουμε τις μελιτζάνες τρυπημένες με ένα πιρούνι σε δυνατό γκριλ μέχρι να καεί η φλούδα τους και να μαλακώσουν. Βγάζουμε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι, την ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε το ξύδι και το αλάτι και τη σερβίρουμε.
 
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
 
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες):
  • 1 κιλό ελιά μόσχου περίπου
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 3 ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 σπιτικός ζωμός Knorr λαχανικών 
  • 4 μελιτζάνες κομμένα σε κυβάκια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Όταν ασπρίσει και αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε και το κρεμμύδι με το σκόρδο. Σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη και σβήνουμε με τα ντοματάκια, την πιπεριά, τον σπιτικό ζωμό και τον πολτό ντομάτας. Συμπληρώνουμε το ανάλογο νερό, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και βράζουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε ελαιόλαδο ή τις ψήνουμε στον φούρνο. Όταν το φαγητό μείνει με λίγα υγρά του ρίχνουμε και τις μελιτζάνες, κουνάμε την κατσαρόλα απαλά να τα καλύψει η σάλτσα και βράζουμε για άλλα 15 λεπτά.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ