Ανάποδη τάρτα ροδάκινο με μπισκότο βρώμης

ΥΛΙΚΑ:
  • 5 ροδάκινα
  • 1 κούπα blueberry
  • 1/4 κούπας ρούμι ή κονιάκ
  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • 1 κ.γ. χυμός λεμόνι
Για το μπισκότο:
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κούπα βρώμη
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 3/4 κούπας βούτυρο σε κύβους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα ροδάκινα, τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να φτιάξουμε το μπισκότο βρώμης.
Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την βρώμη και την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το βούτυρο, το οποίο πρέπει να είναι κρύο, και με τις παλάμες μας το τρίβουμε με τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι το μείγμα να θυμίζει βρεγμένη άμμο.
Φτιάχνουμε χοντρά μπαλάκια μπισκότου, παίρνοντας λίγο από το μείγμα και πιέζοντάς το μέσα στη χούφτα μας.
Βάζουμε τα μπισκότα στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε το μείγμα ροδάκινο μέχρι τη μέση και από πάνω σκεπάζουμε με τα μπισκότα.
Ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά.
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ