Αλμυρά βολοβάν

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
 
ΥΛΙΚΑ:
Για τη γέμιση κοτόπουλου:
  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 150 γρ. μανιτάρια
  • 3 φέτες μπέικον
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 σφηνάκι κρασί
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός
Για τη γέμιση θαλασσινών:
  • 150 γρ. μύδια χωρίς κέλυφος
  • 10 - 15 τεμάχια γαρίδες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φινόκιο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 2 ντομάτες, τριμμένες
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός
Για τη γέμιση λουκάνικου:
  • 2 τεμάχια λουκάνικο χωριάτικο
  • 6 τεμάχια λιαστή ντομάτα
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 - 2 πιπεριές
  • 2 ντομάτες, τριμμένες
  • 1 σφηνάκι κρασί
  • αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανοίξτε το φύλλο και πιέστε καλά στα σημεία που έχει γραμμές απ’ το δίπλωμα. 
Με ένα ποτήρι, πατήστε τη σφολιάτα και κόψτε 14 κομμάτια. 
Με ένα σφηνοπότηρο, πατήστε και κόψτε τα 7 από τα 14 κομμάτια, ώστε να έχετε ένα στεφάνι και ένα καπάκι. 
Απλώστε τα στρογγυλά κομμάτια στο ταψί, τρυπήστε με ένα πιρούνι και αλείψτε με το πινέλο λίγο κρόκο που τον έχετε αραιώσει με μια σταγόνα νερό.
Τοποθετείστε πάνω στο κάθε κομμάτι ένα στεφάνι, αλείψτε πάλι με κρόκο και δίπλα βάλτε τα καπάκια τους. 
Αλείψτε τα όλα με κρόκο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά.
 
Για τη γέμιση κοτόπουλου:
Κόψτε σε μικρές λωρίδες το κοτόπουλο και σε ένα τηγάνι σοτάρετε καλά με ελαιόλαδο. Προσθέστε τα μανιτάρια σε φέτες, το μπέικον, τη λιαστή ντομάτα σε κομματάκια και σοτάρετε για 2 - 3 λεπτά.
Σβήστε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώστε και μετά από 2 λεπτά την τριμμένη παρμεζάνα.
 
Για τη γέμιση θαλασσινών:
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι. 
Προσθέστε το φινόκιο ψιλοκομμένο. 
Κόψτε τις γαρίδες σε μικρές μπουκίτσες, σοτάρετε να πάρουν χρώμα και προσθέστε και τα μύδια. 
Σβήστε με το ούζο και όταν εξατμιστεί προσθέστε τις ντομάτες. Όταν αρχίσει και δένει η σάλτσα, ρίξτε την κρέμα γάλακτος και βράστε για 1 λεπτό ακόμη.
 
Για τη γέμιση λουκάνικου:
Κόψτε το λουκάνικο σε μπουκίτσες και σοτάρετε μαζί με την ψιλοκομμένη πιπεριά σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέστε τη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη και σβήστε με το κρασί. 
Προσθέστε την ντομάτα και αφήστε να βράσει λίγο. 
Όταν τραβήξει τα υγρά προσθέστε τη φέτα, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώστε.
 
Βάλτε τη γέμιση της επιλογής σας μέσα στα βολοβάν και σερβίρετε.
 
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ