Αγριογούρουνο κατσαρόλας & Αγριογούρουνο στη λαδόκολλα

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες
 
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
  • 2  κιλά αγριογούρουνο χωρίς κόκκαλο
  • 2 κρεμμύδια σε φετάκια
  • 2 πράσα σε ροδέλες
  • 4 καρότα σε φετάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κ.γ. κόκκοι πιπεριού
  • 2 - 3 κλαράκια σέλινο χοντροκομμένα
  • 12 δαμάσκηνα
  • 1/2 φλ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 ποτήρια κρασί κόκκινο
  • αλάτι και πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Αλατοπιπερώνουμε το αγριογούρουνο και το ροδίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 10 λεπτά απ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά χοντροκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμισθεί, για   4 -5 λεπτά. Προσθέτουμε τη δάφνη, το πιπέρι, το σκόρδο και τα δαμάσκηνα. Βάζουμε στο φαγητό 4 ποτήρια βραστό νερό και λίγο αλάτι, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 1 ώρα και 40 λεπτά στο μάτι ή στον φούρνο, σε μία γάστρα, στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 2 ώρες και 30 λεπτά.
 
 
 
 
ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 4 ώρες
 
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
  • 2 κιλά αγριογούρουνο χωρίς κόκκαλο ή 3,5 κιλά με κόκκαλο
  • 1 κρεμμύδι σε φετάκια
  • 2 πιπεριές κόκκινες σε μπαστουνάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 400 γρμ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. τοματοπελτές
  • 1/2 κ.γ. κανέλα και 1/2 κ.γ. μπαχάρι
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κοφτό κ.γ. άσπρο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Κόβουμε το κρέας σε χοντρά κυβάκια, το βάζουμε σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε μαζί με τα μπαχαρικά, το αλατοπίπερο, τον πελτέ, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Απλώνουμε πάνω στον πάγκο δύο φύλλα αλουμινόχαρτο και από πάνω δύο φύλλα λαδόκολλα. Βάζουμε το κρέας πάνω στην λαδόκολλα και απλώνουμε τα μπαστουνάκια από τις πιπεριές και το κεφαλοτύρι. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλάτι και κλείνουμε σφιχτά, πρώτα την λαδόκολλα και μετά το αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε το πακέτο σε ένα ταψάκι με 2 - 3 ποτήρια νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 190 βαθμούς για 3 ώρες και 30 λεπτά.