ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 2 ποτήρια αλεύρι
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 250 γρμ. βούτυρο
  • 200 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
 
Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 350 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο βούτυρο στην κουζινομηχανή μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά και προσθέτουμε τα αυγά. Τρίβουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τα γάλα και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και στη συνέχεια προσθέτουμε στην κουζινομηχανή το μίγμα της σοκολάτας με το γάλα και μόλις ενοποιηθούν προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε καλά και βάζουμε μέσα σε 2 λαδωμένα τετράγωνα ταψιά (20 εκ. επί 20 εκ.) με λαδόκολλα στον πάτο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω για περίπου 45 – 50 λεπτά.
Για να κάνουμε το γλάσο, ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος μαζί με την κουβερτούρα μέχρι να λιώσουν. Μόλις κρυώσουν τα 2 κέικ, κόβουμε το ένα στη μέση ώστε να αποκτήσουμε 2 παραλληλόγραμμα και το άλλο διαγώνια ώστε να αποκτήσουμε 2 τρίγωνα.
Αλείφουμε τα 2 παραλληλόγραμμα κέικ με το γλάσο σοκολάτας και τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Το ίδιο κάνουμε και με τα 2 τρίγωνα και τα τοποθετούμε πάνω στα παραλληλόγραμμα με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκτήσουμε μία σκεπή. Βάζουμε ότι μπισκότα θέλουμε πάνω στη σκεπή και διακοσμούμε με ότι καραμέλες και ζαχαρωτά θέλουμε.
 
 
ΓΛΑΣΟ ΡΟΥΑΓΙΑΛ
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 3 ασπράδια
  • 650 γρμ. ζάχαρη άχνη
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στην κουζινομηχανή τα ασπράδια μέχρι να αποκτήσουμε μία μαρέγκα. Ρίχνουμε την κοσκινισμένη άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό. Βάζουμε το μίγμα σε κορνέ και το χρησιμοποιούμε για τη διακόσμηση.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ