ΚΟΤΣΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΨΗΤΑ
 
Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες και 30 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
  • 2 κότσια χοιρινά περίπου 2 κιλά το ένα
  • 2 ποτήρια κρασί λευκό
  • 1 σέλερι
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 καρότα
  • 1 πατάτα
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
 
Για το αρωματικό μίγμα:  
  • 1 κ.γ. λευκό πιπέρι
  • αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. ξερό κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί με το αλάτι και τα κοπανάμε στο γουδί ή τα αλέθουμε στο πολυμιξεράκι. Μπήγουμε τα σκόρδα στα κότσια, τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με το μίγμα μπαχαρικών. Τα τρίβουμε καλά να πάει το  μίγμα παντού και τα ακουμπάμε πάνω στα χοντροκομμένα λαχανικά. Περιχύνουμε τα λαχανικά με το κρασί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 15 λεπτά και στη συνέχεια στους 170 βαθμούς για 2 ώρες.