ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ BURGER

ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΟ BURGER

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
700 γρμ. κιμά μοσχαρίσιο
300 γρμ. κιμά κοτόπουλου
1 κρεμμύδι
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 σκελίδα σκόρδο
6 φέτες τυρί τσένταρ
6 αυγά
ροδέλες ντομάτας
κέτσαπ, μαγιονέζα, μουστάρδα, BBQ Hellmann’s
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε τον κιμά να σταθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε καυτό γκριλ από 3 – 7 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ψημένα τα θέλουμε. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, προσθέτουμε μαγιονέζα, κέτσαπ, μουστάρδα, BBQ Hellmann’s και τα υπόλοιπα υλικά για το burger ανάλογα με το πώς μας αρέσουν. 

ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ BURGER

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
700 γρμ. κιμά μοσχαρίσιο
300 γρμ. χωριάτικο λουκάνικο
αλάτι και πιπέρι
1 κρεμμύδι
1 κ.γ. κύμινο
6 φέτες τσένταρ
κέτσαπ, μαγιονέζα, μουστάρδα, BBQ Hellmann’s

Για το γουακαμόλε:
2 αβοκάντο
1 τσίλι
1 πράσινη πιπεριά
λίγο κόλιανδρο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τη σάλτσα γουακαμόλε ανακατεύουμε καλά την ψίχα από τα αβοκάντο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε τον κιμά να σταθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε καυτό γκριλ από 3 – 7 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ψημένα τα θέλουμε. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, προσθέτουμε μαγιονέζα, κέτσαπ, μουστάρδα, BBQ Hellmann’s, το γουακαμόλε και τα υπόλοιπα υλικά για το burger ανάλογα με το πώς μας αρέσουν.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ