ΤΟΥΡΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΑ

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Αναμονή: 3 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα):
250 γρμ. μπισκότα
100 γρμ. βούτυρο
100 γρμ. καβουρδισμένα αμύγδαλα

Για τη γέμιση:
1 κουτί παγωτό σοκολάτα - μπανάνα Carte D’ Or
300 ml κρέμα γάλακτος
1 ζαχαρούχο γάλα
4 ώριμες μπανάνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα μέσα σε μία κατσαρόλα με άφθονο νερό για 3 ώρες. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε στο ψυγείο. Αλέθουμε τα μπισκότα στο πολυμίξερ μαζί με τα αμύγδαλα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο. Απλώνουμε το μισό μείγμα σε ένα ταψάκι. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί να αφρατέψει και την ανακατεύουμε μαζί με το κρύο καραμελωμένο γάλα. Απλώνουμε τη μους πάνω από τα μπισκότα και καλύπτουμε με λεπτά φετάκια μπανάνας. Κόβουμε το παγωτό σε λεπτά φετάκια και το βάζουμε πάνω στο γλυκό. Συνεχίζουμε με μπισκότο, μπανάνα και μους. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να μείνει δροσερή και λίγο πριν το σερβίρισμα την περιχύνουμε αν θέλουμε με μπόλικο σιρόπι σοκολάτας.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ