ΤΟΥΡΤΑ ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΠΑΡΦΕ

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα):
2 Morfat
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1/2 κουτί γάλα εβαπορέ
1 φλ. σουρωμένο γλυκό βύσσινο
6 κομμάτια από γλυκό του κουταλιού σύκο ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσιπς σοκολάτας
1/2 φλ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
1 βανίλια

Για τη σως:
200 γρμ. κουβερτούρα
200 γρμ. γάλα εβαπορέ
1/2 κ.γ. στιγμιαίος καφές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τα σύκα και τα βύσσινα σε κυβάκια και χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα στο πολυμιξεράκι. Χτυπάμε τη morfat στο μίξερ να πάρει όγκο και προσθέτουμε λίγο - λίγο το εβαπορέ, τη βανίλια και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε απαλά και βάζουμε στο μείγμα τα φρουτάκια, τη σοκολάτα και τα αμύγδαλα. Μεταφέρουμε τη μους σε φόρμα του τσιζ κέικ ή σε μακρόστενη φόρμα του κέικ, ντυμένη με μεμβράνη. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και το αφήνουμε για να παγώσει για 5 - 6 ώρες ή ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύμματα και προσθέτουμε σιγά - σιγά το εβαπορέ, σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να το πάρει όλο. Προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε το παγωτό με τη σως και εάν θέλουμε με λίγη σαντιγί, μπισκοτάκια παγωτού και κερασάκια μαρασκίνο.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ