ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Αναμονή: 5 - 6 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα):
2 Morfat
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί εβαπορέ γάλα
2 φλ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
1 κ.σ. ζάχαρη
10 - 12 μαρέγκες
8 μπισκότα σαβουαγιάρ
λίγο λικέρ αμαρέτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι και την αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα καραμελώνουμε για 2 - 3 λεπτά. Τα αδειάζουμε σε ένα ταψάκι και μόλις κρυώσουν τα χοντροκόβουμε με ένα μαχαίρι.
Χτυπάμε τη Morfat μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ γάλα. Βάζουμε στο μείγμα τα μισά αμύγδαλα και τις μισές μαρέγκες. Ανακατεύουμε απαλά.
Στρώνουμε σε μία φόρμα τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με λίγο λικέρ. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα και αφήνουμε την τούρτα στην κατάψυξη να παγώσει. Για το σερβίρισμα πασπαλίζουμε το γλυκό με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και χοντροσπασμένες μαρέγκες.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ