ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βανίλια υγρή
  • 1 αυγό
  • 500 γρ. αλεύρι
  • πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής 
(Για πράσινα λαχανί κουλουράκια θα προσθέσουμε μια με δυο σταγόνες πράσινο χρώμα και μια σταγόνα κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής)
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά, 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα χτυπάμε για άλλα 3 – 4 λεπτά.
Ρίχνουμε το αυγό και μόλις ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και στη συνέχεια το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Η ζύμη μας είναι έτοιμη.
Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη και σχηματίζουμε τα σχήματα  με τη βοήθεια τον coupe-pâte.
Τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα, σε ταψί της επιλογής μας και τα ψήνουμε για 12 – 15 λεπτά.