ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ, ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ & ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ "ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ"

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
1 πακέτο πέννες
2 χούφτες σπανάκι φρέσκο
1 σκελίδες σκόρδο
200 γρμ. φέτα
2 κ.σ. πέστο βασιλικού
1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
2 - 3 κλαράκια άνηθος
3 - 4 κλαράκια μαϊντανό
8 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ Απαλό
1 σπιτικό ζωμό κοτόπουλου KNORR
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπλέντερ το σπανάκι, το σκόρδο, την φέτα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το πέστο, τον σπιτικό ζωμό κοτόπουλου και το μισό κεφαλοτύρι. Αλέθουμε το μίγμα στο πολυμίξερ ή στο μπλέντερ με την κανάτα. Βράζουμε τις πέννες σε μπόλικο αλατισμένο νερό για περίπου οκτώ λεπτά. Σουρώνουμε τις πέννες και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την σάλτσα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε τις πέννες σε μία πιατέλα, τις πασπαλίζουμε με λίγα ψιλοκομμένα μυρωδικά και αν θέλουμε με λίγο ακόμα τριμμένο τυρί.

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
1 πακέτο πέννες
1 βάζο πιπεριές ψημένες κόκκινες
2 σκελίδες σκόρδο
4 - 5 φυλλαράκια βασιλικού
200 γρμ. φέτα
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
3 - 4 κλαράκια μαϊντανό
8 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ Απαλό
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπλέντερ τις πιπεριές χωρίς το ζουμί τους και καλά πλυμένες, τη φέτα, τον βασιλικό, το σκόρδο και τη μισή παρμεζάνα. Αλέθουμε το μίγμα στο πολυμίξερ ή στο μπλέντερ με την κανάτα. Βράζουμε τις πέννες σε μπόλικο αλατισμένο νερό για περίπου οκτώ λεπτά. Σουρώνουμε τις πέννες και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την σάλτσα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε τις πέννες σε μία πιατέλα, τις πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και αν θέλουμε με λίγο ακόμα τριμμένο τυρί.

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ "ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ"

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
1 πακέτο πέννες
300 γρμ. ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο
200 γρμ. φέτα
1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι
λίγη ρίγανη
3 - 4 κλαράκια μαϊντανό
8 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ Απαλό
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπλέντερ τα ντοματίνια, το σκόρδο, την φέτα, τη ρίγανη, τον μαϊντανό και το μισό κεφαλοτύρι. Αλέθουμε το μίγμα στο πολυμίξερ ή στο μπλέντερ με την κανάτα. Βράζουμε τις πέννες σε μπόλικο αλατισμένο νερό για περίπου οκτώ λεπτά. Σουρώνουμε τις πέννες και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την σάλτσα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε τις πέννες σε μία πιατέλα, τις πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και αν θέλουμε με λίγο ακόμα τριμμένο τυρί.