ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 5-6 άτομα):
1 ½ κιλό πατατούλες μικρές
χυμός από 4 πορτοκάλια
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
4 σκ. σκόρδο σε φετάκια
1 ποτήρι λευκό κρασί
4 κ.σ. μουστάρδα hellmann's
1 κ.σ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
2 κλαράκια δεντρολίβανο
2 κ.σ. μέλι
1/2 φλ. ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τις μισές πατατούλες στη μέση και τις υπόλοιπες τις αφήνουμε ολόκληρες. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με τον χυμό, το λάδι, τη μουστάρδα και το κρασί. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά, τα φυλλαράκια από το δεντρολίβανο και το ξύσμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μέλι, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
1 κιλό πατατούλες
1 φλ. μαγιονέζα hellmann's
250 γρμ. ζαμπόν σε ζάρια
2 ξυνόμηλα σε ζαράκια
4 - 5 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 - 3 στικ σέλερυ σε φετάκια
3 πιπεριές κόκκινες σε ζάρια
1 κρεμμύδι σε φετάκια
χυμός από 2 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να είναι χλιαρές. Κόβουμε τα πατατάκια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.