ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΛΑΚΙ & ΓΑΛΕΟΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΛΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
1 κιλό μπακαλιάρος σε φέτες
2 ντομάτες σε φέτες
2 πιπεριές σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 πρέζα ρίγανη
7 - 8 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. λευκό κρασί
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πάστα πράσινης ελιάς
1 σπιτικός ζωμός Knorr μυρωδικών
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλείφουμε το ταψί με την πάστα ελιάς. Απλώνουμε από πάνω το ψάρι και το πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο. Βάζουμε από πάνω την πιπεριά, τον μαϊντανό, το σκόρδο και τη ρίγανη. Αραιώνουμε τον ζωμό μαζί με το κρασί και το ελαιόλαδο και περιχύνουμε το φαγητό. Καλύπτουμε με τις ντομάτες και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.


ΓΑΛΕΟΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ

Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
1 κιλό γαλέος σε φέτες
χυμός από 2 λεμόνια
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. μουστάρδα
1 σπιτικός ζωμός Knorr μυρωδικών
2 πρέζες ρίγανη
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλατοπιπερώνουμε τον γαλέο και τον απλώνουμε σε ένα ταψάκι. Αραιώνουμε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο, τον χυμό και τον ζωμό. Περιχύνουμε το ψάρι και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τη ρίγανη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ