MARSHMALLOWS

ΥΛΙΚΑ:
18 γρμ. ζελατίνη σε πούδρα
2/3 φλ. νερό
1 ½ φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. γλυκόζη
1/2 φλ. νερό
1 - 2 κ.σ. essence πορτοκάλι η φράουλα
λίγο μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τη ζελατίνη με το νερό και τα ακουμπάμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει (μέθοδος μπεν μαρί) μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, και τη γλυκόζη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 5 - 6 λεπτά. Χτυπάμε στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα και ανακατεύουμε ελαφρώς τη ζελατίνη. Προσθέτουμε την essence και αμέσως μετά πολύ σιγά το σιρόπι και αρχίζουμε να χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 7 - 8 λεπτά.
Αδειάζουμε την μισή ποσότητα σε ένα παραλληλόγραμμο λαδωμένο ταψί με λαδόκολλα από πάνω και προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα λίγο μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύουμε στο μίξερ για 1 λεπτό περίπου ή μέχρι να γίνει το χρώμα μας ομοιόμορφο, περιχύνουμε πάνω από το άσπρο μείγμα και με ένα καλαμάκι κάνουμε διάφορα σχέδια. Καλύπτουμε με μια λαδωμένη λαδόκολλα και την αφήνουμε να εφάπτεται πάνω στο μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη για περίπου 12 ώρες. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, μικρά η μεγάλα.

Συμβουλή: για να μην κολλάει το μαχαίρι την ώρα που το κόβουμε, το βουτάμε σε ζάχαρη άχνη.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ