ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 40 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 50 - 60 κομμάτια):
1 κιλό αλεύρι
2 φλ. ζάχαρη
4 αβγά
250 γρμ. Flora
1/2 φλ. γάλα
1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
3 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
1 γερή πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
2 κρόκοι αβγών
8 κ.σ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το flora μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα αβγά ένα - ένα, τη βανίλια, το ξύσμα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα αραιωμένη στον χυμό και το γάλα. Κατεβάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά ζυμώνοντας απαλά.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα.
Πλάθουμε διάφορα σχέδια και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Αλείφουμε με τον κρόκο αραιωμένο με το νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.