HAMBURGER ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΟ

HAMBURGER ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
Για τον κιμά:
800 γρμ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγη ρίγανη
1 αυγό
6 κ.σ. ελαιόλαδο
7 - 8 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.γ. αλάτι

Για να κάνουμε τα μπέργκερ:
8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
3 ψητές πιπεριές
4 στρογγυλά ψωμάκια
4 φέτες κασέρι
2 - 3 ροδέλες κρεμμύδι
μαγιονέζα Hellmann’s
κέτσαπ Hellmann’s
μουστάρδα Hellmann’s
BBQ sauce Hellmann’s

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζυμώνουμε τα υλικά του κιμά αφού πρώτα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 7 - 8 λεπτά μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει. Πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, τρία λεπτά από κάθε πλευρά αν τα θέλουμε ροζέ στο κέντρο ή 5 - 6 λεπτά αν τα θέλουμε καλοψημένα. Όταν είναι έτοιμα βάζουμε μια φέτα κασέρι στο κάθε μπιφτέκι να λιώσει. Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια και στήνουμε τα μπέργκερ βάζοντας τα υπόλοιπα υλικά και τις σος, με τη σειρά που μας αρέσει.

HAMBURGER ΙΤΑΛΙΚΟ

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
Για τον κιμά:
800 γρμ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 κ.σ. πέστο βασιλικού
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι

Για να κάνουμε τα μπέργκερ:
4 φέτες ντομάτας
λίγα φύλλα βασιλικού
4 στρογγυλά ψωμάκια
4 φέτες μοτσαρέλα
2 - 3 ροδέλες κρεμμύδι
μαγιονέζα Hellmann’s
κέτσαπ Hellmann’s
μουστάρδα Hellmann’s
BBQ sauce Hellmann’s

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζυμώνουμε τα υλικά του κιμά αφού πρώτα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 7 - 8 λεπτά μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει. Πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, τρία λεπτά από κάθε πλευρά αν τα θέλουμε ροζέ στο κέντρο ή 5 - 6 λεπτά αν τα θέλουμε καλοψημένα. Όταν είναι έτοιμα βάζουμε μια φέτα μοτσαρέλα στο κάθε μπιφτέκι να λιώσει. Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια και στήνουμε τα μπέργκερ βάζοντας τα υπόλοιπα υλικά και τις σος, με τη σειρά που μας αρέσει.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ