Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΤΗ
 
 
 
Πέμπτη 14/12 - 11:00
 
Κωμωδία ελληνικής παραγωγής 1959
 
Η ανέγερση πολυκατοικιών στην Αθήνα έχει δημιουργήσει οικονομικά προβλήματα σε εκείνους που ενοικιάζουν δωμάτια σε παλιά σπίτια. Έτσι θεία και ανηψιά, βλέποντας να μένουν ξενοίκιαστα τα δωμάτια του σπιτιού  που έχουν κληρονομήσει και που αποτελούν το μόνο τους εισόδημα, έχουν τη φαεινή ιδέα να γράψουν μερικές ψεύτικες διαθήκες του μακαρίτη συζύγου και θείου, στις οποίες αναφέρεται ότι υπάρχει ολόκληρος θησαυρός κρυμένος στο Κ…….. του σπιτιού. Σ’αυτό το ‘Κ’ τελειώνει και η διαθήκη, την οποία, όπως υπονοείται δεν πρόφτασε να αποτελειώσει ο μακαρίτης. Βάζουν λοιπόν από μια τέτοια ‘διαθήκη’ μέσα σε παλιά βιβλία και τα πουλάνε στο βιβλιοπώλη της γειτονιάς τους.
Έτσι, κάθε ένας που διαβάζει μια τέτοια ‘διαθήκη’, σπεύδει να νοικιάσει ένα από τα δωμάτια του σπιτιού πιστεύοντας ότι θα είναι και ο μόνος που ξέρει για το θησαυρό που κρύβεται σ’αυτό….Αυτοί που ξέρουν όμως είναι πολλοί. Έτσι λοιπόν τα δωμάτια γίνονται ανα΄ρπαστα και εξασφαλίζουν ένα καλό εισόδημα στους ιδιοκτήτες τους.
 
Σκηνοθεσία: Νίκος Τσιφόρος
Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος, Πολ. Βασιλειάδης
Μουσική: Τάκης Μωράκης
Παίζουν: Γεωργία Βασικειάδου, Βασίλης Αυλωνίτης, Νίκος Ρίζος, Ξένια Καλογεροπούλου, Στέφανος Ληναίος, Νίκος Φέρμας, Γιάννης Βογιατζής
Διάρκεια: 90 λεπτά
 
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ