ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 
 
 
 
Κυριακή 17/12- 24:00
7.5  ?
Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας αμερικανικής παραγωγής 1990
 
2084. Ο Ντάγκλας Κουέιντ, ένας απλός εργάτης, αναγκάζεται να καταφύγει στην εταιρία REΚALL, που εξειδικεύεται στην εμφύτευση τεχνητών αναμνήσεων. Στόχος του είναι να απαλλαγεί από έναν εφιάλτη, που κάθε βράδυ τον «μεταφέρει» στον πλανήτη Άρη –που πλέον έχει εποικιστεί- και ταράζει τον ύπνο του. Όμως, ένα τεχνικό λάθος κατά τη διαδικασία της εμφύτευσης, θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις,  αφού ο Ντάγκλας Κουέιντ θα βρεθεί τελικά με μια νέα ταυτότητα, που φαίνεται να είναι πολύ επικίνδυνη για το σύστημα, και συνεπώς και για τη ζωή του την ίδια…
 
Από τις πιο ακριβές παραγωγές της εποχής της, η «Ολική Επαναφορά» προτάθηκε για τρία τεχνικά Όσκαρ®, κερδίζοντας αυτό των ειδικών εφέ. Τεράστια κινηματογραφική και εμπορική επιτυχία, που έδωσε νέα ώθηση στο είδος της επιστημονικής φαντασίας, βάζοντας τον πρωταγωνιστή της (αλλά και το κοινό) απέναντι στο ερώτημα, κατά πόσο αυτά που ζει είναι η πραγματικότητα ή ένα εταιρικό «πακέτο» αναμνήσεων και τελικά, ποια είναι τα όρια ανάμεσα στο τεχνητό, το πραγματικό και το ανθρώπινο. Τι είναι η πραγματικότητα και ποιος την ορίζει; Βασισμένο σε ιστορία του θρυλικού συγγραφέα της επιστημονικής φαντασίας, Φίλιπ Κ. Ντικ, σε έργα του οποίου βασίστηκαν κινηματογραφικά αριστουργήματα, όπως Blade Runner, Minority Report, αλλά και η πρόσφατη τηλεοπτική σειρά Τhe Man in the High Castle.    
 
Σκηνοθεσία: Πoλ ΒερχόφενΣενάριο: Νταν Ο’ Μπάνον,  Ρόναλντ Σάσετ (βασισμένο στο διήγημα του Φίλιπ Κ. Ντικ «We Can Remember It For You Wholesale»)                                          
Ηθοποιοί: Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Σάρον Στόουν, Ράσελ Τίκοτιν, Μάικλ Άιρονσαϊντ, Ρόνυ Κοξ
Διάρκεια: 105 λεπτά
 
 
 

Η βαθμολογία της ταινίας προκύπτει από ελεύθερη ψηφοφορία των χρηστών του IMDb.
Aπό το Wikipedia: H Internet Movie Database (IMDb) (στα ελληνικά: Διαδικτυακή Βάση Δεδομένων Ταινιών) είναι μία διαδικτυακή βάση δεδομένων με πληροφορίες για ηθοποιούς, ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα, παρουσιαστές της τηλεόρασης,video games και συντελεστές παραγωγής ταινιών ή προγραμμάτων. Είναι η μεγαλύτερη κινηματογραφική βάση δεδομένων στο Internet.
 

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΨΕ;

ΕΛΕΝΗ
Τζουράσικ παρκ» & «Βασικός ύποπτος»
ΕΛΕΝΗ
«Οι εκδικητές», «Η ζουγκλοπαρέα» & «Απάτη σε μαύρο φόντο»
ΕΛΕΝΗ
«Rampage: Το απόλυτο χάος» & «Η προσβολή»
ΕΛΕΝΗ
«Ο ήλιος του μεσονυχτίου»

Pages

TOSPIRTO.NET
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Ο Ant-Man και η Σφήκα
TOSPIRTO.NET
Nigel Kennedy - Ξενοδοχείο για Τέρατα 3

Pages

TOSPIRTO.NET
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Ο Ant-Man και η Σφήκα
TOSPIRTO.NET
Nigel Kennedy - Ξενοδοχείο για Τέρατα 3

Pages

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ