Ε.Τ. Ο ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ
 
 
 
Τετάρτη 19/04 - 21:50
7.9  ?
Οικογενειακή ταινία επιστημονικής φαντασίας αμερικανικής παραγωγής 1982
 
 
Ενώ μια ομάδα εξωγήινων επισκέπτεται μυστικά τη Γη, μια άλλη ομάδα, ντόπιων κατοίκων, θα εντοπίσει αναπάντεχα την παρουσία τους. Στη βιαστική προσπάθεια των εξωγήινων να διαφύγουν, ένας από αυτούς δεν θα καταφέρει να επιβιβαστεί στο σκάφος. Ο Ε.Τ., που προσπαθεί ολομόναχος να βρει μια κρυψώνα μέσα στον αφιλόξενο πλανήτη, θα γνωρίσει για καλή του τύχη τον 10χρονο Έλιοτ. Μια ιδιαίτερη φιλία αρχίζει να αναπτύσσεται μεταξύ τους, ενώ σύντομα ο μικρός εξωγήινος θα γνωρίσει και τα δύο αδέλφια του Έλιοτ, τον Μάικλ και την Γκέρτι. Οι άνθρωποι που είχαν εντοπίσει αρχικά τον Ε.Τ., συνεχίζουν επίμονα να αναζητούν τα ίχνη του. Μαζί με τη βοήθεια των νέων φίλων του, που τον κρύβουν από τους γονείς τους αλλά και από την κυβέρνηση, αναζητά απεγνωσμένα τρόπο να επιστρέψει στους δικούς του. Η υγεία του, όμως, αρχίζει να τον προδίδει και εκείνοι που τον ψάχνουν είναι πλέον πολύ κοντά στον εντοπισμό του…
 
  • Θεωρείται μία από τις σημαντικότερες και πιο επιτυχημένες ταινίες όλων των εποχών. Υποψήφια για 9 Όσκαρ®, από τα οποία κέρδισε τα τέσσερα τεχνικά και αυτό της καλύτερης μουσικής (Τζον Γουίλιαμς). Παράλληλα, υπήρξε υποψήφια για αμέτρητα άλλα κινηματογραφικά βραβεία και διακρίσεις. 
  • Τη χρονιά που προβλήθηκε, έσπασε κάθε ρεκόρ εισιτηρίων εκτοπίζοντας το Star Wars εκείνης της χρονιάς. Για έντεκα χρόνια κατείχε τον τίτλο της ταινίας με τις περισσότερες εισπράξεις παγκοσμίως, έως και πριν την εμφάνιση του Jurassic Park, από τον ίδιο πάλι σκηνοθέτη.
  • Τα πρωτοποριακά για την εποχή τους εφέ, τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται, όσο και η ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά της, εξακολουθούν να την κρατούν ακόμα και σήμερα σε κορυφαίες θέσεις στις κινηματογραφικές λίστες ως μια από τις πιο σημαντικές, αλλά και πιο αγαπημένες ταινίες όλων των εποχών.
 
 
Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ
Σενάριο: Μελίσα Μάθισον
Ηθοποιοί: Ντι Γουάλας, Πίτερ Κογιότ, Χένρυ Τόμας
Διάρκεια: 106 λεπτά

Η βαθμολογία της ταινίας προκύπτει από ελεύθερη ψηφοφορία των χρηστών του IMDb.
Aπό το Wikipedia: H Internet Movie Database (IMDb) (στα ελληνικά: Διαδικτυακή Βάση Δεδομένων Ταινιών) είναι μία διαδικτυακή βάση δεδομένων με πληροφορίες για ηθοποιούς, ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα, παρουσιαστές της τηλεόρασης,video games και συντελεστές παραγωγής ταινιών ή προγραμμάτων. Είναι η μεγαλύτερη κινηματογραφική βάση δεδομένων στο Internet.
 

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΨΕ;

ΕΛΕΝΗ
«Εκδικητές: Ο πόλεμος της αιωνιότητας»
ΕΛΕΝΗ
«Επικίνδυνη αποστολή – Η πτώση»
ΕΛΕΝΗ
Gringo – Ένας ξένος στην πόλη & Η μούσα – Ο εφιάλτης … ζωντανεύει
ΕΛΕΝΗ
«Death wish» & «Το παιχνίδι του δολοφόνου» & «Mom and dad» & «Η μεγάλη κακιά αλεπού και άλλες ιστορίες»
ΕΛΕΝΗ
«Αναχώρηση για Παρίσι 15:17» & «Tad: το μυστικό του βασιλιά Μίδα»
ΕΛΕΝΗ
«Το γατοξόρκι» & «Ο άνθρωπος των σπηλαίων»

Pages

TOSPIRTO.NET
Enrique Inglesias - Το Παιχνίδι της Σφαγής
TOSPIRTO.NET
Ο αδαής και ο παράφρων - Ο μαγικός αυλός

Pages

TOSPIRTO.NET
Enrique Inglesias - Το Παιχνίδι της Σφαγής
ΕΛΕΝΗ
Πώς να πλησιάσουμε τους εφήβους;
ΕΛΕΝΗ
«Εκδικητές: Ο πόλεμος της αιωνιότητας»

Pages

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ