Μελομακάρονα

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ALPHA XMAS
WebTV EMBED
Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα για embedding:
ΥΛΙΚΑ:
  • 300 ml ελαιόλαδο
  • 300 ml ηλιέλαιο
  • 50 ml κονιάκ
  • 160 ml. χυμό πορτοκάλι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1.100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 πορτοκάλια το ξύσμα τους
Για το σιρόπι:
  • 500 ml νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φλούδα από λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάλτε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το κονιάκ, την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Διαλύστε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και ρίξτε την στο μίγμα, με προσοχή γιατί θα φουσκώσει.
Ανακατέψτε με το σύρμα, ρίξτε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ  και ανακατέψτε απαλά μέχρι το μίγμα να γίνει ένα.
Ψήστε για περίπου 25 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Βγάλτε τα μελομακάρονα απ’ τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν, τελείως.
Για το σιρόπι:
Βάλτε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και από τη στιγμή που θα πάρουν βράση, συνεχίστε για 3 λεπτά ακόμα.
Βουτήξτε τα μελομακάρονα στο σιρόπι για περίπου 20 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
Πασπαλίστε με φιστίκι ή καρύδι.
 

Pages

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ