Χριστουγεννιάτικο Art de la Table

ΥΛΙΚΑ:
  • 300 - 400 γρ. μαρέγκες
  • 700 ml κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί)
  • 800 γρ. φράουλα (κατεψυγμένη)
  • 300 γρ. βατόμουρα (κατεψυγμένα)
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. νερό
  • 2 λάιμ
  • 200 γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • κόκκινα φρούτα για διακόσμηση
  • δυόσμο
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Βάζουμε τα φρούτα μας στο μπλέντερ της κουζινομάχης και τα χτυπάμε με τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις πολτοποιηθούν τα βάζουμε  σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 – 20 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ στρώνουμε τις μαρέγκες, βάζουμε τη μια στρώση σαντιγί, λίγο ξύσμα λάιμ και το σιρόπι με τα κόκκινα φρούτα. Επαναλαμβάνουμε για άλλες 2 φορές και τελειώνουμε περιχύνοντας με το σιρόπι φρούτων, τα φρούτα, τις φέτες λάιμ και τα φιστίκια Αιγίνης.
 
 
TOSPIRTO.NET
Nigel Kennedy - Ξενοδοχείο για Τέρατα 3

Pages