Φοβερή κούρσα από τον Γκολομέεβ, δεύτερος στην Ευρώπη στα 50μ. ελεύθερο με νέο πανελλήνιο ρεκόρ

ΑΘΛΗΤΙKA
Δημοσίευση: 10 Αυγ - 11:26
A+ A-

Το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης κατέκτησε ο Κριστιάν Γκολομέεβ! Ο 25χρονος Έλληνας κολυμβητής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και με χρόνο 21:44 κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 50 μ. ελεύθερο. Πάλεψε, μάλιστα, στα ίσια για το χρυσό, το οποίο κατέκτησε τελικά στις λεπτομέρειες ο Μπέντζαμιν Πράουν από τη Βρετανία με χρόνο 21:34 κυρίως χάρη στην καλύτερη εκκίνησή του.
Την 3η θέση πήρε ο Ιταλός Αντρέα Βεργκάνι με 21.68. Με το ασημένιο μετάλλιο του Γκολομέεβ, η ελληνική κολύμβηση έφτασε τα 20 στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

«Ήταν απίστευτο. Όλη η χρονιά πήγε πολύ καλά, αλλά και εδώ στο Ευρωπαϊκό. Δούλεψα πολύ καλά φέτος. Μού βγήκαν πολύ καλά οι κούρσες ακόμη και σε αγωνίσματα στα οποία δεν πίστευα ότι θα τα κατάφερνα, όπως τα 50 μέτρα πεταλούδα. Πήγα και εκεί πολύ καλά. Από εκεί που ήθελα απλώς να μπω στον τελικό, βρέθηκα κοντά σε ένα μετάλλιο. Δεν ήρθε στο 50άρι πεταλούδα αλλά στο 50άρι ελεύθερο. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Δεν μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου», δήλωσε ο δευτεραθλητής Ευρώπης που θα μπορούσε να γίνει πρωταγωνιστής σε ταινία, διότι βίωσε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις στη ζωή του.

«Έχουν χαρεί πάρα πολύ όλοι. Δεν ξέρω σε ποιον να πρωτομιλήσω. Είναι απίστευτα τα συναισθήματα. Το χρειαζόμουν πάρα πολύ αυτό το μετάλλιο. Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω στον πατέρα μου, που τον έχω χάσει, αλλά και στη θεία μου και στον θείο μου. Χωρίς αυτούς δεν θα είχα φτάσει ως εδώ. Με βοήθησαν πάρα πολύ και τους χρωστάω τα πάντα», τόνισε ο 25χρονος κολυμβητής με τις βουλγαρικές ρίζες, αλλά με την ελληνική ψυχή και αποκάλυψε το ταβάνι των φιλοδοξιών του: «Από μικρό παιδί στόχος μου είναι να πάρω ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Γι΄αυτό θα προσπαθήσω και αν το καταφέρω, θα είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο».

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ