Θεσσαλονίκη: Έντονη αντίδραση παραθρησκευτικών οργανώσεων για θεατρική παράσταση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ενημέρωση: 19 Οκτ 2017 - 22:35
Δημοσίευση: 19 Οκτ 2017 - 11:14
A+ A-

Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, έξω από το θέατρο «Αριστοτέλειον», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν άτομα που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και εικόνες, επιχείρησαν να διακόψουν την παράσταση «Ώρα του Διαβόλου». Τα 50 περίπου άτομα που βρέθηκαν έξω από το θέατρο δήλωσαν μεταξύ άλλων ότι είναι μέλη της οργάνωσης «Ιερός Λόχος».

Οι διαμαρτυρόμενοι, ανάμεσα στους οποίους και ο γνωστός «πατέρας Κλεομένης», επιχείρησαν να μπουν μέσα στο θέατρο και να διακόψουν την παράσταση, αλλά εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Φώναξαν συνθήματα, όπως το «κάτω τα χέρια από την Παναγία», και έψαλλαν την «Υπερμάχω», ενώ, σε κάποια στιγμή, στην προσπάθειά τους να σπάσουν το αστυνομικό μπλόκο, έστρεψαν τα κοντάρια των σημαιών που κρατούσαν κατά των αστυνομικών.

Λίγο αργότερα οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων επέτρεψαν στον «πατέρα Κλεομένη» και σε ένα ακόμα άτομο να συνομιλήσουν με ιδιοκτήτη του θεάτρου Ελευθέριο Γισγάκη, από τον οποίο ζήτησαν την ακύρωσή της, καθώς τη χαρακτήρισαν βλάσφημη.

Στη συνέχεια ο κ. Γισγάκης αποχώρησε από το σημείο και μπήκε στο θέατρο για την έναρξη της παράστασης, με τους συγκεντρωμένους να αποδοκιμάζουν και να φωνάζουν «αίσχος». Στη συγκέντρωση είχαν απευθύνει κάλεσμα εθνικιστικές οργανώσεις, όπως η Πατριωτική Ένωση Πολιτών Ωραιοκάστρου, ο Ιερός Λόχος και οι Φίλοι της Μονής Εσφιγμένου.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ