«Οι εικόνες αυτές πλήττουν τον τουρισμό», λένε καταστηματάρχες για τον ξυλοδαρμό τουρίστα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δημοσίευση: 17 Ιουλ - 20:35
A+ A-

Την επίθεση που δέχτηκε Ελληνοαυστραλός τουρίστας, από κουκουλοφόρους στο κέντρο της Αθήνας, επειδή έκανε τα ψώνια του στην ανοιχτή κυριακάτικη αγορά, περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας στην κάμερα του Alpha.
«Οι εικόνες αυτές πλήττουν τον τουρισμό`», λένε καταστηματάρχες, οι οποίοι μάλιστα δηλώνουν ότι φοβούνται να ανοίξουν τις Κυριακές.

Όπως ισχυρίζεται, ο τουρίστας, του επιτέθηκαν γιατί τον είδαν να κρατά στα χέρια σακούλες στην οδό Ερμού. Το απίστευτο περιστατικό συνέβη μετά το τέλος της πορείας συνδικαλιστών και εργαζομένων κατά της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

«Περπατούσα με την οικογένειά μου, πέρασαν κοντά μου και χτύπησαν με γροθιές, χωρίς λόγο. Δεν τους είπα τίποτα, δεν τους ήξερα», λέει στην κάμερα του Alpha, υποστηρίζοντας πως του είπαν «μην ψωνίζετε».

«Απλώς περπατούσαμε και οι τέσσερις σαν να μην συμβαίνει τίποτα, όταν ξαφνικά γύρισαν και χτύπησαν τον σύζυγό μου. Παντού αίμα, η κόρη μου έκλαιγε, λιποθύμησε, προσπάθησα να τον τραβήξω μακριά, αλλά δεν τους ενδιέφερε, έσπρωξαν τη μητέρα μου, εμένα, το παιδί. Σοβαρά τώρα; Τι ζώα είναι αυτά; Δεν μπορεί να συνέβη αυτό... Δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά», δηλώνει η σύζυγος του θύματος.

«Είμαστε τουρίστες, επιστρέφουμε αύριο στην Αυστραλία. Ηρθαμε εδώ, ξοδέψαμε τα χρήματά μας για την οικονομία σας. Και να μας χτυπήσουν; Δεν θα έρθω ποτέ ξανά, αυτό είναι σίγουρο», τονίζει.