Ένταση και απειλές στη δίκη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ενημέρωση: 12 Ιουλ - 14:01
Δημοσίευση: 12 Ιουλ - 10:45
A+ A-

«Θα βάλω να σε σκοτώσουν μέσα στη φύλαξη. Δεν θα ζήσεις θα έχεις φρικτό θάνατο», φώναξε ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη όταν αντίκρισε τον 58χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της κόρης του στην επανέναρξη της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Όπως και στην πρώτη μέρα της διαδικασίας, έτσι και το πρωί της Πέμπτης 12 Ιουλίου, η οργή των γονιών ξεχείλιζε. Χρειάστηκε για άλλη μια φορά η παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων για να αποφευχθεί η επίθεση στον άνθρωπο που αρχικά ομολόγησε ότι σκότωσε την 32χρονη κοπέλα μέσα στο Β’ Κοιμητήριο Αθηνών.

«Μας πέθανε μας πήρε το παιδί μας κι εσείς τον προστατεύετε να μην πέσουμε πάνω του, δεν ντρέπεστε. Αίσχος», φώναξε κάποια στιγμή και η μητέρα της Δώρας που την πρώτη μέρα της δίκης είχε αισθανθεί αδιαθεσία και εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Η 32χρονη δολοφονήθηκε το απόγευμα της 19ης Οκτωβρίου 2017 με 14 μαχαιριές. Ο κατηγορούμενος για το έγκλημα συνελήφθη περίπου 10 μέρες αργότερα όταν εντοπίστηκε το σήμα του κινητού της που το είχε πουλήσει σε κατάστημα της πλατείας Θεάτρου. Αρχικά ο 58χρονος παραδέχθηκε την ενοχή και επικαλέστηκε ως κίνητρο τη ληστεία. Αργότερα αναίρεσε και άρχισε τις αναφορές σε ηθικούς αυτουργούς και άλλους δράστες.

Η δίκη διακόπηκε, λόγω προβλήματος υγείας του συνηγόρου υπεράσπισης του 58χρονου κατηγορουμένου και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιουλίου.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ