Έκτακτη συνάντηση Τσίπρα – Κοτζιά στο Μαξίμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενημέρωση: 19 Ιουλ - 19:27
Δημοσίευση: 19 Ιουλ - 17:49
A+ A-

Έκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τις εξελίξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις αλλά και την ακύρωση της επίσκεψης του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ.

Σύμφωνα με δήλωση του Ρώσου πρέσβη στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοφ, που μεταδίδει το ρωσικό TASS, η χρονική συγκυρία για την προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δεν είναι πλέον κατάλληλη.

Τον προηγούμενο μήνα ελληνική κυβέρνηση είχε προσκαλέσει τον Σ. Λαβρόφ να επισκεφθεί τη χώρα, αλλά το τελευταίο διάστημα οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών διανύουν περίοδο έντασης, μετά την απέλαση ρώσων διπλωματών στην οποία προχώρησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Από την πλευρά του ελληνικού ΥΠΕΞ, διπλωματικοί κύκλοι σχολίασαν σκωπτικά τις δηλώσεις του Ρώσου πρεσβευτή, επισημαίνοντας ότι το αίτημα της επίσκεψης του κ. Λαβρόφ στη χώρα μας είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά, ενώ πρόσθεσαν πως σε κάθε περίπτωση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ