Ομοβροντία προκλητικών δηλώσεων Γιλντιρίμ και Ακάρ

ΔΙΕΘΝΗ
Ενημέρωση: 20 Μαϊ - 13:06
Δημοσίευση: 20 Μαϊ - 12:20
A+ A-
Νέες προκλήσεις από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, το πρωί της Κυριακής.
 
Ο Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στο Αιγαίο και την Μεσόγειο υπογράμμισε: «Εάν υπάρξει ανάγκη για το καθήκον για την Πατρίδα και το Έθνος θα το εκτελέσουμε χωρίς δισταγμό».
Ο Χουλουσί Ακάρ σημείωσε επίσης στον ίδιο τόνο: «Ας μην κάνουν κάποιοι λάθος υπολογισμούς».
 
Αυτό ήταν το τελευταίο μήνυμα του Αρχηγού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις και ανάμεσα στα θέματα της ατζέντας, αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά.
 
Γιλντιρίμ: Η Ελλάδα πηγή της έντασης στο Αιγαίο
Η ελληνική αντίληψη που θεωρεί ολόκληρο το Αιγαίο ελληνική θάλασσα, είναι η θεμελιώδης πηγή της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Η αποτροπή της έντασης στο Αιγαίο δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τις προσπάθειες της Τουρκίας. Η κάθε πλευρά γνωρίζει τις ευαισθησίες της άλλης. Αναμένουμε υπεύθυνη και ώριμη στάση και από την ελληνική πλευρά, συμπεριλαμβανομένου και του Τύπου, αν μου επιτρέπετε!» τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Όσον αφορά το θέμα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Ανδριανούπολη, ο κ. Γιλντιρίμ υποστήριξε πως δεν μπορεί να ζητείται προνομιακή μεταχείριση.

«Η νομική διαδικασία την οποία αντιμετωπίζουν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, που εισήλθαν παράνομα στην Τουρκία, είναι η ίδια που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι παραβιάζουν τους τουρκικούς νόμους» επισήμανε.

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ