ΗΠΑ: Θύελλα αντιδράσεων κατά Τραμπ

ΔΙΕΘΝΗ
Ενημέρωση: 17 Ιουλ - 12:31
Δημοσίευση: 17 Ιουλ - 11:09
A+ A-
Σκληρή επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ μέσω twitter εξαπέλυσε ο Τζον Μπρέναν μερικές ώρες μετά απ’ τη συνάντηση και την κοινή συνέντευξη Τύπου του Αμερικανού προέδρου και του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο τέως διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζον Μπρέναν χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις κι έθεσε μία σειρά ερωτημάτων.

«Γιατί ο Τραμπ συναντήθηκε μόνος με τον Πούτιν; Τι θα μπορούσε να κρύβει από τον Μπόλτον, τον Πομπέο, τον Κέλι και το αμερικανικό κοινό; Πώς θα χρησιμοποιήσει ο Πούτιν οτιδήποτε θα μπορούσε να κρύβει ο Τραμπ προς όφελος της Ρωσίας για να πλήξει την Αμερική; Η πλήρης έλλειψη αξιοπιστίας του Tραμπ καθιστά ψευδή οποιαδήποτε εξήγηση δίνει», έγραψε ο Μπρέναν. Αλλά δεν αρκέστηκε σε μία ή δύο αναρτήσεις. Συνέχισε απτόητος.

«Η απόδοση του Ντόναλντ Τραμπ στο Ελσίνκι υπερβαίνει και ξεπερνά τα πρόθυρα των "υψηλών εγκλημάτων και παραπτωμάτων". Δεν ήταν τίποτα λιγότερο από προδοσία. Όχι μόνο τα σχόλια του Τραμπ ήταν βλακώδη, είναι εξ ολοκλήρου στην τσέπη του Πούτιν. Ρεπουμπλιανοί Πατριώτες: Πού είστε;;;», συνέχισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Τζον Μακέιν. Ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε «τραγικό λάθος» τη συνάντηση του Τραμπ με τον Πούτιν στο Ελσίνκι και κατηγόρησε τον «Πλανητάρχη» ότι «απέτυχε να υπερασπιστεί την Αμερική».
 

WEBTV: ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ