Υπερψηφίστηκε με 154 ψήφους το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενημέρωση: 14 Ιουν - 20:00
Δημοσίευση: 14 Ιουν - 17:20

Με 154 ψήφους υπέρ και 144 κατά, ψηφίστηκε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνονται τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος.
Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές ενώ δύο ήταν απόντες.

Λίγο πριν κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, διασταύρωσαν τα ξίφη τους, όπως θα δείτε στο θέμα που ακολουθεί.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας της Βουλής και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση Novartis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοσίευση: 19 Μαϊ - 0:31

Στη μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, οδήγησε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για την υπόθεση NOVARTIS. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Χρυσής Αυγής και 4 ανεξάρτητοι βουλευτές.

Στη Βουλή η τροπολογία για τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ με το μήνα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ενημέρωση: 3 Μαϊ - 13:13
Δημοσίευση: 2 Μαϊ - 20:44

Ενεργοποιείται και για το 2018 η δυνατότητα των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα έχουν θέσει σε ακινησία να αίρουν την ακινησία του οχήματος τους καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τη διάρκειά της χρήσης του.

Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενημέρωση: 9 Μαρ - 12:44
Δημοσίευση: 8 Μαρ - 23:24

Καταψηφίστηκε η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, καθώς δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Για τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ψήφισαν συνολικά 267 βουλευτές . Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 238. 'Ακυρα ψηφοδέλτια 29. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86. Κατά της πρότασης ψήφισαν 151. Παρών ψήφισαν 1 ..

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία που αφορά την άμεση διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενημέρωση: 31 Οκτ 2017 - 17:30
Δημοσίευση: 31 Οκτ 2017 - 17:27

Κατατέθηκε η τροπολογία, με την οποία τροποποιούνται διατάξεις του ν. 4339/2015 για την αδειοδότηση των ψηφιακών τηλεοπτικών σταθμών, προκειμένου να διευκολυνθεί η άμεση διεξαγωγή και ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού από το ΕΣΡ.
Παράλληλα, υιοθετούνται οι νομοτεχνικές βελτιώσεις που είχε προτείνει το ΕΣΡ.
Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο σχέδιο νόμου για την εναλλακτική διαχείριση συσκευασιών, που συζητείται αύριο στην Ολομέλεια.